Over Else

Else LuxzenburgMijn naam is Else van Luxzenburg. Gehuwd en moeder van drie kinderen en wij hebben nu vier kleinzonen. Ook hebben we twee katten.

Mijn hobby’s

Schilderen, piano spelen en lezen, maar bovenal fotograferen. Dit doe ik al jaren, maar 18 jaar geleden ben ik lid geworden van fotoclub ‘De Beeldjagers’ in Hilversum. Ook heb ik enkele seizoenen les gehad bij fotograaf Dies Groot en enkele cursussen fotobewerking gevolgd.

Daarnaast nam ik deel aan workshops bij Pixperiance, die elke keer weer verrassend en leerzaam zijn.
Ook heb ik een zeer leerzame workshop gevolgd op Texel vorig jaar bij Leon Baas

Mijn beroep was ziekenverzorgster. Na 33 jaar heb ik mij omgeschoold tot activiteitenbegeleidster. Dat werk doe ik intussen 20 jaar met veel plezier. Momenteel ben ik werkzaam als ZZP-er bij een Zorgresidentie in het Gooi.

Foto’s tijdens bijzondere bijeenkomsten

Enkele jaren mocht ik tijdens de ‘Transplant-Erendag’ in de Grote Kerk in Naarden foto’s maken. Dat is een dag voor mensen die een orgaan gedoneerd hebben gekregen hun donor willen bedanken.

Prachtig om dit te mogen doen en je hoort op zo’n dag ontroerende verhalen. Ook mensen die hun kind, ouder of partner verloren hebben, kunnen daar hun verhaal kwijt.

Tevens heb ik een paar keer opnames gemaakt rond de Matthäus Passion in de Westerkerk in Amsterdam, uitgevoerd door het Concertkoor Baarn en het Vocaal Ensemble Fioretto onder leiding van dirigent Thijs Kramer.

Verder fotografeer ik al jaren tijdens de Nijmeegse vierdaagse en de Dam tot Dam Loop.

Herinnerings- of afscheidsfotografie

Ik maak al jaren portretfoto’s huwelijksreportages en foto’s van kinderpartijtjes. Vanaf half januari 2015 ben ik ook in te huren voor afscheidsfotografie. Mensen die die dagen diep verdrietig zijn en er dan nog niet echt over na willen denken, hebben later dan toch een blijvende herinnering, bijvoorbeeld in de vorm van een fotoboekje of een al dan niet ingelijste foto voor aan de wand.

Verder is het mogelijk iets speciaals te laten maken van bijvoorbeeld spullen van de overledene. Ook zo blijft er een tastbare herinnering over.

Het gaat altijd om maatwerk. Daarom bespreek ik uw wensen graag van te voren, waarbij we dan tevens afspraken maken over onder andere de uitvoering, prijzen etc.
Voor het maken van een afspraak of vragen kunt u het contactformulier invullen en neem ik contact met u op.

Else van Luxzenburg